Кокосовый торт “Рафаэлло”
Незабудка Жовтень 10th, 2016
Рецептов кокосовых тортов очень много. Предлагаю свой вариант, может, кому-нибудь придется по вкусу.
Бисквит:
4 яйца
1 стакан сахара
1 стакан муки
Ганаш:
200г белого шоколада
200мл жирных сливок 33%
Крем:
800мл жирных сливок 33% (из холодильника)
4ст.ложки сахара
4 пакетика загустителя для сливок
и:
100г кокосовой стружки
Шоколад натереть на терке или порубить ножом. 200мл сливок довести до кипения, но не кипятить, залить ими шоколад и оставить на пару минут.
Перемешать ложкой до полного растворения шоколада и убрать в холодильник.
Дно разъемной формы (26см) застелить пекарской бумагой, надеть кольцо, застегнуть. Лишнюю бумагу обрезать. Включить духовку разогреваться.
4 яйца и стакан сахара хорошо взбить миксером, чтобы объем увеличился в 3-4 раза. Я взбиваю ровно 10 минут. Добавить просеянную муку, аккуратно перемешать.
Вылить тесто в форму, разровнять. Выпекать в духовке при температуре 180оС до "сухой спички" (35-45минут). Готовый бисквит вытащить из духовки, остудить. Провести тонким ножом по периметру формы, освободить корж, выложить на решетку и снять бумагу.
Отрезать нижнюю треть бисквита и оставить на решетке.
Оставшуюся часть коржа нарезать на узкие полоски, каждую полосу - на кусочки. Сложить в большую миску.
Охлажденный шоколад взбить миксером до загустения.
Загуститель для сливок и сахар смешать в чашке. Ручным миксером на средней скорости взбить сливки до пены.
Понемногу всыпая загуститель с сахаром, взбить сливки до мягких пиков. Положечно добавляя ганаш, перемешать-взбить на малой скорости до однородности.
Поделить крем на две неровных части. В бОльшую часть добавить кусочки бисквита и кокосовую стружку (не забудьте оставить 2-3ст.ложки для обсыпки торта!), аккуратно и быстро перемешать и выложить горкой на корж. Небрежно обмазать оставшимся кремом.
Обсыпать кокосовой стружкой, можно украсить конфетами "Рафаэлло" и убрать в холодильник, лучше на ночь.
Приятного чаепития!
На день первого причастия племянницы мужа попробовала добавить в крем клубнику. Вкусно, но домашний вариант мне понравился больше.
источник:
----------------------------------
Рецепт - українською:
Рецептів кокосових тортів дуже багато. Пропоную свій варіант, може, комусь припаде до смаку.
бісквіт:
4 яйця
1 склянка цукру
1 склянка борошна
ганаш:
200г білого шоколаду
200мл жирних вершків 33%
крем:
800мл жирних вершків 33% (з холодильника)
4ст.ложкі цукру
4 пакетика згущувача для вершків
і:
100г кокосової стружки
Шоколад натерти на тертці або порубати ножем. 200мл вершків довести до кипіння, але не кип'ятити, залити ними шоколад і залишити на пару хвилин.
Перемішати ложкою до повного розчинення шоколаду і прибрати в холодильник.
Дно рознімної форми (26см) застелити пекарської папером, надіти кільце, застебнути. Зайвий папір обрізати. Включити духовку розігріватися.
4 яйця і склянку цукру добре збити міксером, щоб обсяг збільшився в 3-4 рази. Я збиваю рівно 10 хвилин. Додати просіяне борошно, акуратно перемішати.
Вилити тісто у форму, розрівняти. Випікати в духовці при температурі 180оС до "сухої сірники" (35-45мінут). Готовий бісквіт витягти з духовки, остудити. Провести тонким ножем по периметру форми, звільнити корж, викласти на решітку і зняти папір.
Відрізати нижню третину бісквіта і залишити на решітці.
Частину коржа нарізати на вузькі смужки, кожну смугу - на шматочки. Скласти у велику миску.
Охолоджений шоколад збити міксером до загустіння.
Загущувач для вершків і цукор змішати в чашці. Ручним міксером на середній швидкості збити вершки до піни.
Потроху всипаючи загущувач з цукром, збити вершки до м'яких піків. Положечно додаючи ганаш, перемішати-збити на малій швидкості до однорідності.
Поділити крем на дві нерівних частини. У більшу частину додати шматочки бісквіта і кокосову стружку (не забудьте залишити 2-3ст.ложкі для обсипання торта!), Акуратно і швидко перемішати і викласти гіркою на корж. Недбало обмазати кремом.
Обсипати кокосовою стружкою, можна прикрасити цукерками "Рафаелло" і прибрати в холодильник, краще на ніч.
Приємного чаювання! Реверанс
На день першого причастя племінниці чоловіка спробувала додати в крем полуницю. Смачно, але домашній варіант мені сподобався більше.